Fysiotherapie Spaarndam
Praktijk voor (sport)fysiotherapie, manuele therapie, acupunctuur en echografie in Amsterdam
Fysiotherapie Spaarndam: De praktijk voor al uw lichamelijke klachten in de Spaarndammerbuurt, Houthavens, Jordaan, Staatsliedenbuurt en Westerpark in Amsterdam. U vindt onze praktijk in de Spaarndammerstraat 57/hs.
Om u nog beter van dienst te zijn wij nu ook bereikbaar via Internet. U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, behandelmethoden, nieuws en nog veel meer. Via de website kunt u bovendien vragen stellen.
Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u onskunt vinden. Bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.
Shockwave therapie
Fysiotherapie Spaarndam heeft nu een speciaal apparaat, genaamd radiale shockwave, waarmee we pees- en calcificatieklachten behandelen. Uit recente cijfers blijkt dat dit apparaat echt helpt bij specifieke pijnklachten en daarnaast is ook aangetoond dat patiënten sneller herstellen. Radiale shockwave therapie (RSWT) is een behandeling die gebruikmaakt van hoge-energie geluidsgolven om pijn en ontsteking te verminderen en de genezing van weefsels te bevorderen.
Het kan o.a. gebruikt worden bij chronische schouderklachten, chronische elleboogpijn, pijn net onder de knieschijf, hielpijn, pijn onder de voet, chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (triggerpoints).
FYSIOTHERAPIE
Voor wie is de fysiotherapeut?
Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.
Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.
Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.
Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hier leest u daar meer over. Wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in z’n werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is. Kortom, een nadere kennismaking met uw fysiotherapeut.
De behandeling
Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, eenbeter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.
Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.
Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.
Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.
SPECIALISATIES
Verschillende soorten gespecialiseerde fysiotherapeuten
Binnen de fysiotherapie zijn er meerdere verbijzonderingen, dit zijn specialisaties binnen de fysiotherapie. Op dit moment zijn de erkende verbijzonderingen de manueel therapeut, kinderfysiotherapeut, sportfysiotherapeut, fysiotherapeut voor ouderen (geriatrisch fysiotherapeut)en bekkenfysiotherapeut. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op de erkende deelgebieden van psychosomatiek, lymfologie, hart- en vaatziekten en tandheelkunde. De erkende verbijzonderingen staan vermeld in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. De fysiotherapeut die zich heeft toegelegd op lymfologie staatvermeld in het aantekeningenregister. Uw lichaam verdient de beste behandeling.
Fysiotherapeuten willen een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt uw fysiotherapeut u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Uw lichaam verdient de beste behandeling.
Sportfysiotherapie
De NVFS sportfysiotherapeut® is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sportersis.
De NVFS sportfysiotherapeut® is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en is lid van de NVFS – de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. Deze registratie verzekert je dat de NVFS sportfysiotherapeut® bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat. Oftewel: hij heeft de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.
Dit stelthem in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting – als de dokter je doorverwijst. Je kunt zelf rechtstreeks metde NVFS sportfysiotherapeut® een afspraak maken. Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je verzekering.
Beginnende sporters
Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is hetvanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaansporten.
De NVFSsportfysiotherapeut® kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Hij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Hij kan je vertellen wát je kan doen en hóe je het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan je er ook bij begeleiden. Hoe gaat dat dan in zijn werk, vraag je je af? Wel, je belt een NVFS sportfysiotherapeut® bij jou in de buurt en maakt een afspraak. Tijdens die afspraak kun je de NVFS sportfysiotherapeut® vertellen wat je wilt en hij zal je van alles en nog wat vragen over je sportverleden en je gezondheid. Hij zal ook zonodig testen als de FysioFitheidsScan bij je afnemen.
Een dergelijke test maakt hem (en jou) duidelijk hoe fit je bent. Ben je niet erg fit, wanhoop dan niet! Je bent immers op het juiste adres om fitter te worden. Want dat is de volgende stap! De NVFS sportfysiotherapeut® begeleidt je hierbij. Dat kan tijdens elke training het geval zijn, of je komt een keer in de weeklangs om bij te praten en eventueel weer opnieuw een test te doen. Het is prettig te weten dat de NVFSsportfysiotherapeut® samenwerkt met andere (para)medici in jouw regio. Mocht je bijvoorbeeld ook naar een diëtist willen, dan stemmen de NVFS sportfysiotherapeut® en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.
Sporters
Je sport en met veel plezier!Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard methet plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.
Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten?
Ga eens langs bij een NVFS sportfysiotherapeut®. Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport. Hij kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen enje vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.
Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke service ‘iets’ in jeschouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaakzwikt en vraag welke schoenen je het beste kunt dragen of welke brace je kunt gebruiken.
Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor aan de NVFS sportfysiotherapeut® en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt. De NVFS sportfysiotherapeut® heeft een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Hier pluk jij de vruchten van, want hij kan je weer doorverwijzen naar andere deskundigen, bijvoorbeeld een loopschoenenzaak, een diëtist, een masseur.
Geblesseerde sporters
Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer inhet veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de NVFS sportfysiotherapeut ® zorgen daarvoor.
Sport minded als hij is, weet de NVFS sportfysiotherapeut® hoe je je voelt en hij zal er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure na verwijzing door de arts. Maar hij adviseert je ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.
Is je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat de NVFS sportfysiotherapeut® deel uitmaakt van een sportmedischnetwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.
Radiale Shockwave Therapie
Radiale shockwave therapie (RSWT) is een niet-invasieve behandeling die wordt gebruikt om pijn te verlichten en het genezingsproces te versnellen bij een aantal aandoeningen. RSWT werkt door middel van het toedienen van korte, krachtige geluidsgolven op het pijnlijke gebied. Deze geluidsgolven stimuleren de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe cellen, wat kan leiden tot een vermindering van de pijn en een sneller herstel.
Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van pijnklachten waarvoor radiale shockwave therapie kan worden aangeraden:
• Tennisarm is een peesontsteking van de arm die kan worden veroorzaakt door overbelasting. Shockwave therapie kan helpen om de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten.
• Golfersarm is een peesontsteking van de arm die kan worden veroorzaakt door overbelasting. Shockwave therapie kan helpen om de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten.
• Hielspoor is een aandoening waarbij er een verkalking ontstaat aan de hiel. Shockwave therapie kan helpen om de verkalking te verminderen en de pijn te verlichten.
• Verkalking in de schouder kan leiden tot pijn en stijfheid in de schouder. Shockwave therapie kan helpen om de verkalkingen te verwijderen en de pijn te verlichten.
• Triggerpoints zijn verkrampte spierknopen die pijn kunnen veroorzaken. Shockwave therapie kan helpen om de triggerpoints te ontspannen en de pijn te verlichten.
• Spasticiteit is een verhoogde spierspanning die kan leiden tot pijn en stijfheid. Shockwave therapie kan helpen om de spierspanning te verminderen en de pijn te verlichten.
• Chronische pijn in de rug, nek, of schouder kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een slechte houding, overbelasting, of een aandoening zoals artrose. Shockwave therapie kan helpen om de pijn te verlichten en het bewegingsbereik te verbeteren.
RSWT is een veilige en effectieve behandeling die vaak snel resultaat oplevert. De meeste mensen merken binnen enkele behandelingen een vermindering van de pijn. De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening.
Acupunctuur
Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.
Wanneer acupunctuur?
Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.
Als u een acupunctuurbehandeling ondergaat, zijn de volgende punten van belang:
• gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling.
• vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling.
• vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling.
• zorg dat u iets eet voor de behandeling.
Belangrijk om te melden
• Voor vrouwengeldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Meld het dus aan de acupuncturist als u zwanger bent, ook als het nog pril is.
• Ook wanneer u probeert zwanger te worden, is het verstandig dit aan de acupuncturist te melden.
• Verder wil uw acupuncturist graag weten of u medicijnen gebruikt en zo ja, welke en of u overgevoelig bent voor injecties en dergelijke
Wanneer geen acupunctuur?
In acute gevallen, zoals een hartinfarct of een blindedarmontsteking, gaat u natuurlijk direct naar de huisarts!
Indicatielijst
Er zijn veel klachten en aandoeningen die zeer goed te behandelen zijn met acupunctuur. In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) een lijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Daarnaast kan acupunctuur ook ondersteuning bieden bijvoorbeeld bij het ondergaan van een chemokuur.
Staat uw klacht er niet bij, neem contact op met een NVA-acupuncturist en leg uw klacht voor. Samen wordt besproken wat de mogelijkheden zijn.
allergieën:
voor onder andere: voedsel, huisstofmijt, huisdieren, pollen
borst:
spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst, hartkloppingen,
gewrichten:
stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatischeaandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier, of pees(pijn)klachten, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures, herstel na orthopedische operaties
gynaecologie:
menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid, witte vloed (leukorrhea), begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject
hoofd:
hoofdpijn, migraine, lokale haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid (bijvoorbeeld Ménière), zwaar gevoel in het hoofd
huid:
transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten, zweren
interne klachten:
bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes, overgewicht
keel, neus, oor:
(chronische) neusverkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking, allergische verkoudheid, hooikoorts, oorpijn of oorontsteking, oorsuizen of oorruisen, bepaalde gevallen van doofheid, hoest, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond, verhoogde speekselvloed, koortsuitslag
klachten bij kinderen:
hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking,darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, tanden krijgen, eczeem, oorpijn/ontsteking
ledematen:
koude ledematen, zwaar gevoel, vochtophoping (oedeem)
luchtwegen:
(chronische) verkoudheid, slechte afweer, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie,
mentale stoornissen:
slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen of lachen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress, burnout
oog:
ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig of vlekken zien, slechtziendheid
spijsvertering:
misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen of opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom (IBS), aambeien
urinewegen:
urineweginfectie, incontinentie, blaas- of nierstenen, impotentie, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten
verslavingen:
rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving
zenuwstelsel:
hernia, doof gevoel, zenuwontsteking/pijn (neuralgie), zoals:
– intercostaalneuralgie (zenuwpijn tussen de ribben)
– ischias, ischialgie
– neuralgie na gordelroos
– aangezichtspijn, trigeminusneuralgie
gevolgen van whiplash (pijn, duizeligheid, moeheid, concentratieverlies), epilepsie, gevolgen van CVA (hersenbloeding, herseninfarct)
zwangerschapsklachten:
misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding, borstontsteking
MEDISCHE INFORMATIE
Nuttige internetadressen en informatie verzameld
Aandoeningen
Medische encyclopedie Gezondheidsplein
Medische encyclopedie Consumed
Acupunctuur
Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
Adressen in de zorg
Bekkenfysiotherapie
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek
Cesartherapie
Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
Eerste hulp
Ergotherapie
Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie
Fysiotherapie
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
Geneesmiddelen
Gezondheidsnieuws
Gezondheidssites
Handicap
Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad)
Haptonomie
Academie voor Haptonomie en Kinesionomie
Huidtherapie
Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kinderfysiotherapie
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder- en jeugdgezondheidszorg
Logopedie
Nederlandse Vereniging voor Logopedie en foniatrie
Manuele therapie
Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie
Medische zoekmachines
Mensendieck
Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
Oedeemtherapie
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie
Online Medisch Consult
Spreekuur Gezondheidsplein (diverse specialisten)
Opleiding
Internationale academie Fysiotherapie
Instituut Fysiotherapie Hogeschool van Amsterdam
Stichting Opleiding Manuele Therapie
Orofaciale fysiotherapie (kaakfysiotherapie)
Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie
Osteopathie
Nederlandse Vereniging voor Osteopathie
Patientenvereniging
Nationale Patienten Consumenten Federatie
Leefwijzer voor patienten met handicap
Vereniging Spierziekten Nederland
Podologie
Podoposturale therapie
Podotherapie
Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
Psychosomatiek
Reizen
Landelijk CoordinatieCentrum Reizigersadvisering
Richtlijnen Fysiotherapie
RSI
ONS TEAM
De mensen achter Fysiotherapie Spaarndam
Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Ons team bestaat uit:
Ton Laarman
Fysiotherapie
NVFS-Sportfysiotherapie
Echodiagnostiek van het bewegingsapparaat (MSU)
Manuele therapie Marsman
Acupunctuur
Vilja Grillo-Schallenberg
Fysiotherapie
CONTACT
Heeft u vragen aan onze praktijk of wilt u een afspraak maken dan kunt u ons altijd bellen op 020-6844486 of een bericht versturen via onderstaand formulier
PRIVACY POLICY
Fysiotherapie Spaarndam hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.
Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Fysiotherapie Spaarndam houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:
– Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
– Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
– Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
– Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
–Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
– Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.
Als Fysiotherapie Spaarndam zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.
Verwerking van persoonsgegevens van Patiënten of cliënten
Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Fysiotherapie Spaarndam verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):
– Patiëntgegevens vastleggen t.b.v. behandelproces;
– Cliëntgegevens vastleggen t.b.v. (medische) training;
Grondslag voor deze persoonsgegevens is:
– De behandelovereenkomst of abonnement;
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapie Spaarndam de volgende persoonsgegevens van u vragen:
– Voornaam;
– Tussenvoegsel;
– Achternaam;
– (Zakelijk) Telefoonnummer;
– (Zakelijk) E-mailadres;
– Geslacht;
– Geboortedatum;
– Gezondheidsgegevens;
– Verzekeringsgegevens;
– BSN;
– ID of paspoortnummer;
Uw persoonsgegevensworden door Fysiotherapie Spaarndam opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:
– Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst. 15 jaar bewaartermijn conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).